Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Színek és jelentéseik

2007.12.30

Fehér
Tisztaság és védettség

A tisztaság, a védettség, a fenségesség kifejezője, ugyanakkor a távolságtartás és az érzelgősség színe. Az otthonodban jobb, ha más színekkel kombinálod, magában ugyanis túl sterilnek, hidegnek és személytelennek hathat. Ideáljaid vannak, melyekben erősen hiszel.

Ha ez a te színed: A tisztaság és a rend fontos az életedben. Belső meggyőződéseid ritkán osztod meg másokkal, ez néha magányossá tesz. Ha valakit megkedvelsz, lojális és megbízható leszel vele szemben. A férfiak úgy érzik, igazi magányos farkas vagy. Egy bensőséges kapcsolathoz időre van szükséged, és az ágyban sem könnyen engeded el magad. A szerelmet átélni leginkább egy kék férfi mellett tudod.

Ha ez az ő színe: Első pillantásra befelé forduló és hideg, valójában megfontolt, álmodozó férfi. Komoly elvárásai vannak, és a hagyományos értékekben hisz. A szexualitást vagy tabuként kezeli, vagy idealizálja.

 

Narancssárga
Optimizmus és önbizalom


A nyitottság, a fiatalság, az életkedv és az önbizalom színe, de jelenthet könnyelműséget és felszínességet is. Ideális a konyhába és az étkezőbe, mivel élénkít. Akkor is kitűnően hat, ha reggel morcosan ébredsz. Viszont egy munkahelyi megbeszélésre ne menj narancssárgában, mert komolytalanság hatását kelti.

Ha ez a te színed: Tele vagy életkedvvel, ami kedvezően hat a környezetedre. Mindent szeretsz, ami szórakozás, legyen az buli, tánc, sport vagy utazás. Hajlamos vagy néha túlzottan elengedni magad. A flört életed fontos része, egészen addig, míg nem jön Mr. Tökéletes, akinek rögtön örök hűséget fogadsz. A piros pasi vesz le igazán a lábadról, a fehéret viszont te akarod meghódítani.

Ha ez az ő színe: Néha felszínes, de nagyon vicces fiú. Mindig jól néz ki, minden buliban benne van, folyton vigyorog, és igyekszik téged is megnevettetni. Ha szerelmes, előtör belőle a védelmező férfi. Az ágyban díjazza, ha megmutatod neki, mit hogyan szeretsz.

 

Lila
Mágia és relaxáció

A lila inspirál, és misztifikál. Ha ez az extravagáns szín a kedvenced, akkor szelíd és áldozatkész, olykor mégis büszke és arrogáns vagy a kapcsolataidban. Csínján bánj vele a konyhában és a hálószobában, hiszen nemcsak az étvágyat, a szexuális kedved is csillapítja. Meditáláshoz és lazításhoz viszont tökéletes.

Ha ez a te színed:
Kreatív, művészileg fejlett vagy. Az élet értelmét keresed, ezért minden, ami spirituális és ezoterikus, érdekel téged. Vigyázz, hajlamos vagy úgy érezni, hogy kihasználnak, és félreértenek. A szexben nehezen engeded el magad teljesen. Az ideális partner számodra az, aki megbeszéli veled mindezeket a dolgokat, vagyis egy sárga vagy egy barna férfi.

Ha ez az ő színe:
Fantáziadús, érzékeny és komoly. Összetett személyisége teszi őt izgalmassá. A felszínes flörtöket nem kedveli, inkább a nagy szerelmet keresi. Ha megtalálta, attól fél, hogy elveszíti. Minőségi szerető, de csak akkor, ha teste és lelke egyformán kíván téged.

 

Piros
Szenvedély és erő

Az erő és a határozottság, a vitalitás, a szenvedély és a kreativitás kifejezője. Vigyázz, túl sok piros nyugtalanná és feszültté tehet. Ami az otthonodat illeti: a piros a konyhában tilos, mert fokozza az étvágyat. A sportban kifejezetten ajánlott, serkenti a mozgás iránti vágyat.

Ha ez a te színed:
Igazi energiabomba és vezéregyéniség vagy. Időnként képes vagy meggondolatlanul, méregből dönteni. A férfiakon mindig keresztülviszed az akaratodat, az ágyban pedig kitörni készülő vulkánra emlékeztetsz. Ha kell, megteszed az első lépést, de kiszeretni valakiből éppoly gyorsan tudsz, mint fellángolni. Válassz magadnak kék, barna vagy zöld színt kedvelő párt.

Ha ez az ő színe:
A legvadabb szerető az ágyban, aki folyton �akciózni" akar. Épp ahogy a kanyarokat veszi az autójával. Igényli a figyelmet és a szenvedélyt, akkor jön elő belőle az igazi macsó. Szereti, ha gyors ütemben haladnak a dolgok, és odavan az exhibicionista lányokért.

 

Kék
Érzelmesség és álmodozás

A barátság és a belső béke színe, az ég kékjeként pedig az érzésekhez és az álmokhoz hasonlítjuk. A sötétkék biztonságot, a világos könynyedséget fejez ki. A lakásban, például a hálószobában és a fürdőben kitűnő izgalomfokozó. Nagy terek esetében nem ajánlott, hideggé és barátságtalanná teheti a helyiséget.

Ha ez a te színed:
Segítőkész, őszinte és lojális vagy, de ugyanakkor visszafogott is. Ha inkább a világoskékhez vonzódsz, életrevaló, szabadság- és rendszerető, vagy. Ha inkább a sötétkék a színed, akkor érzelmes típus vagy, amit ritkán mutatsz ki. A szerelemben fontos számodra a hűség, a gyengédség és a szenvedély, folyton partnered kívánságát lesed, amellett hogy te is élvezed. Legjobban a piros és narancssárga színt kedvelő férfi illik hozzád.

Ha ez az ő színe:
Hűséges, felelősségteljes és megbízható. Kívülről hidegnek tűnhet, de legbelül mély érzésű. Buli helyett szívesebben megy a természetbe. A viták elől kitér, bár néha elég makacs és önfejű. Szeretni számára művészet, amelybe mélyen beleéli magát.

 

Fekete
Titokzatosság és elegancia


Hagyományosan a szomorúság, a terméketlenség és a titokzatosság kifejezője. Manapság azonban a fekete az elegancia és a tűz színe. Ha viszont tetőtől talpig feketébe öltözöl, távolságtartónak tűnhetsz.

Ha ez a te színed:
Ritkán mutatod ki az érzéseid. Minden elbűvöl, ami szokatlan. Ha valami megragad, nem hagy nyugodni. A szerelemben szeretsz kísérletezni. Bár néha szeszélyesen viselkedsz, mély és intenzív érzelmekre vagy képes, pláne ha a férfi kedvenc színe a narancssárga.

Ha ez az ő színe:
Értelmes és kreatív, de olykor önző és mélabús, művészi vénával megáldva. Mély és tartalmas belső életet él, kifelé megközelíthetetlennek tűnik. Szokatlan világképe és különc érdeklődési területei vannak. Az ágyban is szélsőséges, olykor egyszerű, máskor bonyolult eset.

 

Rózsaszín
Romantika és békesség

Béketűrő és hálás, ugyanakkor hiú és arrogáns is tud lenni. Minél erősebb árnyalatát szereted, annál dominánsabb a fellépésed. Öltözködésben az igazi rózsaszín édes kislánynak, míg a pink magabiztos nőcinek mutat. Ez utóbbi lelkileg is jó hatással lehet rád.

Ha ez a te színed:
Pozitív gondolkodású vagy, aki romantikus, barátságos, minden kicsi dolognak örül, és nagy lelke van. Ugyanakkor félénk vagy, még ha mások ezt nem is látják. Nőies éned imád flörtölni, a szerelemben mégis a mesebeli hercegedről álmodozol. A szex elől olykor megfutamodsz. Keresd a barna férfit, mellette biztonságban érezheted magad.

Ha ez az ő színe:
Ettől még nem meleg, inkább csak bohó és romantikus alak. Szinte odavan a szerelemért. Vele flörtölni szórakoztató, de többre ne számíts. Akkor foghatod meg, ha túlárad benne a szexuális vonzalom irántad.

 

Zöld
Harmónia és kreativitás

Nagyvonalúság, biztonság és harmónia jellemzi ezt a színt. Nyugtató és gyógyító hatással is bír. Ha zöldet veszel magadra, szimpatikus leszel, és a párod is többet törődik veled. De vigyázz, túl sok belőle érdektelenséget és közönyt sugallhat. A munkahelyeden vedd körül magad növényekkel, serkentik a koncentrációt, a kreativitást.

Ha ez a te színed:
Realista, őszinte, megbízható, segítőkész, megértő ember vagy, csak vigyázz, nehogy kihasználjanak! Szoros, bensőséges, mély érzelmekkel telített kapcsolatra vágysz a szex terén is, de tartózkodj a féltékenységi jelenetektől. A piros férfiak jönnek be neked leginkább.

Ha ez az ő színe:
Romantikus, szerelmes típus, őszinte lélek, aki szereti a zenét és a természetet. Fontos számára a pontosság. Számos barátja van, és nem szereti a komplikált nőket. Mint szerető, határozott, de a szexualitás nem a lételeme.

 

Barna
Nyugalom és megbízhatóság

Az egészség, az egyszerűség, a praktikus képességek, a nyugalom, az állandóság, és az elégedettség színe. Úgy hat, akár a csokoládé: boldogságérzetet nyújt, aztán nem tudsz nélküle élni. Stressz ellen nagyon hatásos. A lakásodat otthonossá és természetessé teszi a barna.

Ha ez a te színed:
Az eszed mellett gyakorlati érzékeddel és érzelmességeddel tűnsz ki. Szereted, ha érzelmileg és anyagilag is biztonságban tudhatod magad, ennek rendeled alá az életed. A szerelemben szívesen ábrándozol egy romantikus és védettséget nyújtó kapcsolatról. A szex számodra csak hosszú előjáték és a szeretlek szó kimondása után képzelhető el. Válassz lila férfit, aki a nagy szerelmet keresi.

Ha ez az ő színe:
Nyugodt, házias, őszinte, szavahihető, földhözragadt, kézügyességgel megáldott férfi, tökéletes apa. Hogy jól érezze magát, nincs szüksége másra, mint egy kertes házra, benne a családjával és anyagi biztonságra. Érzéki szerető, aki teljesíti minden kívánságodat.

 

Sárga
Siker és értelem

A siker, a szerencse, az önmegvalósítás, az értelem, a bölcsesség és a logikus gondolkodás kifejezője. Tökéletes rosszkedv és fáradtság ellen: hazafelé lepd meg magad egy sárga virágcsokorral, hogy felvidulj. Ha pedig a szín erősségeit akarod kihangsúlyozni, húzz magadra egy sárga pulcsit vagy más ruhadarabot.

Ha ez a te színed:
Egy felfedező lakozik benned. Boldog típus vagy, aki nyitott, okos, elemző, szellemiekben gazdag és sikerorientált. Könnyen jutsz előre a ranglétrán, mivel nagy adag rugalmasság jellemez. Igaz, néha túlzottan ragaszkodsz az elképzeléseidhez. Sosem mutatod ki a félelmeidet, úgy teszel, mintha erős lennél, még akkor is, ha belül reszketsz. Ez a szerelemben is igaz rád. Csak a valós, mély érzelmeidet mutatod ki, olyan párra vágysz, aki elég aktív az ágyban, mivel te a passzív szerepben érzed jobban magad. Keresd a sárga és lila férfiakat.

Ha ez az ő színe:
Ez a pasi okos, humoros, szimpatikus és optimista. Igaz, hogy minden új elől elzárkózik, mégis élvezi az életet, szakmailag pedig elkötelezett. Ha le akar nyűgözni, a humoros oldalát fogja elővenni. Az ágyban kísérletező típus, szerinte a szex fontos, de egy jó beszélgetés, annál is fontosabb.

Forrás: www.nlcafe.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.